2009-2010 GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ;

T.C.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

(21.07.2009 tarih ve 352/12 sayılı Üniversite Senatosu)

MADDE 1- Bu yönerge Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Lisans programlarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmasına dair hükümleri kapsar. Ön kayıt işlemleri, sınavın yapılması, değerlendirilmesi, sonuçlarınduyurulması vekesin kayıt işlemleri bu yönerge hükümlerine göre yürütülür.

ÖN KAYIT;

MADDE 2- Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmek için adayın, ilan edilen süre içinde ön kayıt işlemlerini tamamlamış olması zorunludur. Adayların ön kayıt yaptırabilmeleri için; Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından o öğretim yılı için belirlenerek ilan edilen taban puanını veya daha yüksek bir puanı, puan türü fark etmeksizin ÖSS’den almış olmaları gerekir.

MADDE 3- Adayların GSF Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmeleri için sahip olmaları gereken diğer şartlar ve gerekli belgeler (ÖSS Sonuç Kartı -aslı ve fotokopisi-, adayın girmek istediği sınav programının adlarını işaretlediği başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı-aslı ve fotokopisi- sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu ve 4,5X6 cm boyutlarında, başı açık, sakalsız, son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf gibi) Fakülte Dekanlığı tarafından belirlenir ve ilan edilir

MADDE 4- Her aday ön kayıt işlemlerini kendisi yaptırır; ancak zorunlu durumlarda vekâletname aracılığıyla ön kayıt yaptırabilir. Posta yoluyla ön kayıt işlemi yapılmaz.

SINAV;

MADDE 5- Adaylar başvurdukları programlar için belirlenmiş olan sınav aşamalarının tümüne ilan edilen tarihte ve yerde girmek zorundadır. Sınav aşamalarından herhangi birine girmeyen aday değerlendirme dışı bırakılır.

MADDE 6- Adayların sınav için yapmaları gereken hazırlıklar ve yanlarında getirmeleri gereken belge ve malzemeler ön kayıt işlemi sırasında verilecek giriş sınavı kılavuzu ile duyurulur. Kimlik belgesi ve sınav giriş kartı bulunmayan adaylar sınava alınmaz.

MADDE 7- Güzel sanatlar fakültesi özel yetenek sınavları dekanlık tarafından yürütülür. Sınav boyunca tüm idari ve akademik personel görevlidir.

MADDE 8- Dekanlık sınavların yürütülmesi için aşağıdaki çalışmaları yapar:

I. Sınav Jürilerini oluşturmak

II. Sınav Yürütme Komisyonunu oluşturmak

III. Sınav sonuçlarının kaydını tutmak ve kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlara ait asil ve yedek listelerin ilanı için gerekli tüm tedbirleri almak

IV. Sınav güvenliğini ve düzenini sağlamak

MADDE 9- Sınav jürileri alanında uzman öğretim elemanları arasından altı aday olmak üzere seçilerek Fakülte Dekanlığı kanalıyla Üniversite Yönetim Kurulu'na önerilir. Üniversite Yönetim Kurulu 6 aday arasından 5'ini asil, 1'ini yedek olarak seçer ve onaylar. Hiçbir sınav jürisi 3 kişiden az olamaz.

MADDE 10- Adaylar 3 sınav grubundan yalnızca bir tanesinde yer alan bölüm, anasanat ve anabilim dallarından en fazla 5’ine ön kayıt yaptırabilirler. Adayların bu sınav seçeneklerini başvuru dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.

MADDE 11- Güzel Sanatlar Fakültesi giriş sınavları iki temel aşamadan oluşur. I. Aşama eleme sınavı niteliğindedir. II. Aşama bölüm, anasanat ve anabilim dallarının programlarına göre iki veya daha fazla sınav içerebilir.

I. Aşama Sınavları:

I. Grup

• Sanat ve Tasarım alanları için üç saatlik ortak Desen Sınavı;

II. Grup

• Oyunculuk Anasanat Dalı için Performans Sınavı (Adayların mimik, ritmik, ses, kulak, doğaçlama, okuma, refleks gibi alanlarda yeterliliklerini ölçmeye yöneliktir)

• Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı için Kompozisyon Sınavı;

• Müzik Bilimleri Anabilim Dalı ile Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı için ortak bir Müziksel İşitme Sınavı yapılır.

III. Grup

• Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalı

• Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Anasanat Dalı

• Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı

• Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Anasanat Dalı

Yukarıda belirtilen dört anasanat dalı için ortak Çoktan Seçmeli Genel Kültür Sınavı

• Fotoğraf Bölümü için Çoktan Seçmeli Test Sınavı

II. Aşama Sınavları:

I. Grup

• Sanat Alanı

Üç saatlik Desen Sınavı

Üç saatlik Renkli Kompozisyon Sınavı

• Tasarım Alanı

Üç saatlik Hayalden Desen Sınavı (Bir konudan yola çıkarak kompozisyon oluşturma)

İki saatlik Algıya Dayalı Desen Sınavı (yaratıcı zekâ, dikkat ve gözlem gücünü ölçmeyi amaçlar)

II. Grup

• Oyunculuk Anasanat Dalı için Sahne Sınavı (Adaylar tarafından seçilen iki sahnenin sınav kurulu önünde oynanması ve tanınmış bir şairden seçilen bir şiirin ezbere okunmasını içerir)

• Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı için Kompozisyon Sınavı ve Sözlü Görüşme

• Müzik Bilimleri Anabilim Dalı için Yazılı Sınav ve Sözlü Görüşme

• Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı için Mesleki İşitme Sınavı, Test Sınavı ve

Sözlü Görüşme.

III. Grup

• Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalı

• Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Anasanat Dalı

• Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı

• Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Anasanat Dalı

Yukarıda belirtilendört anasanat dalı için algılama, yaratıcılık ve ifadeyi ölçen Yetenek Sınavı ve Sözlü Görüşme.

• Fotoğraf Bölümü için Portfolyo Hazırlama ve adayın katılımı ile Portfolyo Değerlendirme Sınavı.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ İLANI

MADDE 12- I.Aşama sınavlarında tam not 100 (yüz) üzerinden 50 (elli) ve üzeri puan alan adaylar II. Aşama Sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. Sonuçlar başarılı ve başarısız olarak ilan edilir.

MADDE 13- II. Aşama sınavlarının her biri tam not 100 (yüz) üzerinden değerlendirilir ve yüzde oranlarına göre ortalaması alınır.

Sonuçlar Ham Sonuçlar ve Sıralı Sonuçlar olmak üzere dekanlık tarafından iki aşamada ilan edilir:

· Ham sonuçlar: I. ve II. aşamayı oluşturan sınavların yüzde oranlarına göre ortalaması alındıktan sonra tek puan olarak ilan edilir.

· Sıralı Sonuçlar: Ham sonuçlara rektörlük tarafından hesaplanan OÖBP (Orta Öğretim Başarı Puanı) eklenerek başarı sırasına göre dekanlık tarafından ilan edilir.

MADDE 14- Kesin listeler ilgili bölümün kontenjanı kadardır. Yedek listeleri ise ilgili bölüm kontenjanının üç katıdır.

KESİN KAYIT

MADDE 15- Adaylar, başvurdukları programın ilan edilen kontenjanı içinde yer almak koşuluyla 50 ve üzerinde puan alarak kesin kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Aday kazanmış olduğu programa belirlenen ve ilan edilen süresi içinde kesin kayıt yaptırmak zorundadır. Süresi içinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder. Kontenjan açığı olduğu takdirde başarı sıralamaları doğrultusunda ilan edilen yedek listelere göre, belirtilen süre içinde programlara kesin kayıt yapılmaya devam edilir. Yine bu aşamada da, ilan edilen yedek listelerde adı olan adaylar, kayıt için tanınan süreler içinde kayıtlarını yaptırmazlarsa, kesin kayıt haklarını kaybederler. Program kontenjanlarının ilan edildiği listelerde eşit puan almış görünen adayların yerleştirilmesinde;

· Bir başka Yükseköğretim Kurumu’nda kayıtlı olmayan;

· Yaşı küçük olan adaya öncelik tanınır.

MADDE 16- Güzel Sanatlar Fakültesi kesin kayıtları, kontenjan açığı bulunan programlarda adayların aldıkları puana göre ve ilan edilen listelerin kayıt günleri dikkate alınarak kayıt tarihinin bitimine kadar gerçekleştirilir. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, için gerekli belgeler:

- Mezun oldukları okuldan aldıkları diploma ya da geçici mezuniyet belgesi

- ÖSS Sonuç Kartının aslı

- Nüfus cüzdanının tasdikli örneği

- İkametgâh belgesi

- Askerlik çağına gelmiş veya daha ileri yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir fakülte ya da yüksek okula kayıt olmasında askerlik açısından bir sakınca olmadığına dair belge

- Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş 4.5x6 cm. ebadında 12 adet vesikalık fotoğraf

- 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı kanunla değişik. 46.maddesi uyarınca ödenmesi gereken öğrenim harcının 1.taksidinin yatırıldığına dair makbuz ile Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu’na başvuracaklardır. Posta ile kayıt yapılamaz.

MADDE 17- Kayıtlarla ilgili ücretler ve sınav öncesi eğitim kursu için adaylardan alınacak ücretler her yıl Fakülte Yönetim Kurulu önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Adaylardan alınan ücretler hiçbir nedenle iade edilmez.

MADDE 18- Sınav öncesi eğitim kursları Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca Döner Sermaye işletmesi kapsamında yürütülür ve adaylardan alınacak ücretler ile sınavlarla ilgili tüm gelirler Güzel Sanatlar Fakültesi için kullanılmak üzere Döner Sermaye işletmesine gelir kaydedilir.

MADDE 19- Bu yönerge, Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 20- Bu yönerge Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.



|

Read Users' Comments ( 0 )

T.C

9 Eylül Üniversitesi

2009-2010 GİRİŞ SINAVLARI KILAVUZU

İÇİNDEKİLER

ÖNSÖZ.......................................................1

ÖZEL YETENEK SINAVI GENEL BİLGİLER

Ön Kayıt Bilgileri.......................... ………3

Bölüm Kontejanları................................ 4

Ön Kayıt Koşulları.................................. 5

Ön Kayıtlar İçin Gerekli Belgeler............ 6

Sınavda Gerekli Malzeme ve Belgeler….6

Özel Yetenek Sınav Takvimi...................7

Değerlendirme ve Sonuçların İlanı......... 14

Kesin Kayıtlar İçin Gerekli Belgeler.........15

Sınav Kuralları........................................ 16


Değerli sanatçı adayları,

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 1975 yılından bu yana, yani tam 35 yıldır sanat eğitimi veren bir kurumdur. Türkiye’nin en eski Güzel Sanatlar Fakültesi’dir. Bugüne değin 3676 mezun vermiştir. Bugün 1400’ü aşan öğrencisi, saat ücretli öğretim elemanlarıyla birlikte 200’e yaklaşan bir eğitim kadrosuyla dört binadan oluşan 25.000 metrekarelik kapalı ve 35.000 metrekarelik açık alandan oluşan yerleşkesinde, 10 ayrı bölümde eğitimini sürdürmektedir.

Tüm bölümler kendi özel programları doğrultusunda eğitim yaparken, gerek anasanat dalları gerekse bölümler arasında ortak alınan dersler de, farklı disiplinlerde eğitim gören öğrencilerin çok-disiplinli gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Fakültemizin uygulamalarında, eğitiminde ve dışa açık gösterilerinde kullanılan, 342 kişilik Özdemir Nutku Sahnesi, 107 kişilik Rauf Beyru Seminer Salonu ile Fakülte Sergi Salonu, yıl boyunca yüzlerce farklı etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, kültür ve sanat alanında çok gelişmiş bir kent görünümü vermeyen kentimizin, kültür ve sanat ile daha çok donanması adına, gerek eğitsel alanda gerekse kent kültürünün gelişimi alanında “sosyal sorumluluk” çerçevesinde etkinlikler yapmakta; kentlilik bilincinin gelişmesinde kültürün ve sanatın rolünün farkındalığıyla hareket etmektedir.

Bir hafta boyunca gireceğiniz sınavlarla bir parçası olmayı hedeflediğiniz DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin değerli öğretim elemanları, değerli jürileri sizleri ve çalışmalarınızı büyük bir titizlikle değerlendirecek ve içinizden en yetenekli sanatçı adaylarını seçmeye özen göstereceklerdir.

Sınavlar boyunca gerek kendinizin gerekse diğer adayların konsantrasyonunu bozacak davranışlardan kaçınmanızı, fakültemizin ve sınavın kurallarına uymakta maksimum özen göstermenizi, adil bir seçme-değerlendirme ortamı için katkı sağlamanızı rica ediyoruz.

Değerli sanatçı adayları,

Bu sınav sürecinin her biriniz için sağlıklı geçmesini dilerim.

İyi şanslar. Başarılar.

Prof. Dr. Semih Çelenk

Dekan

T.C

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

(2009- 2010 ÖĞRETİM YILI)

ÖZEL YETENEK SINAVLARI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER;

ÖN KAYIT BİLGİLERİ

1. Ön Kayıtlar, 03-14 Ağustos 2009 tarihleri arasında çalışma saatlerinde (09:00-12.00/13:00.17:00) Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi giriş katında yapılacaktır.

2. Her aday ön kayıt işlemlerini kendisi yaptırır, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BÖLÜM KONTENJANLARI:

I. GRUP

(SANAT – TASARIM)

SANAT ALANI

Resim Bölümü.....................................................….(20)

Heykel Bölümü........................................................(15)

TASARIM ALANI

Grafik Bölümü.......................................................(20)

Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü.........................(15)

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü.........................(40)

Tekstil Tasarımı ASD..............................................16

Moda Giyim Tasarımı ASD....................................12

Aksesuar Tasarımı ASD..........................................12

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü........................(30)

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri ASD………………..10

Eski Çini Onarımları ASD..........................................10

Tezhip ASD..............................................................10

Sahne Tasarımı ASD................................................(10)

II. GRUP

(SAHNE SANATLARI ve MÜZİK BİLİMLERİ)

Sahne Sanatları Bölümü.................................... (20)

Oyunculuk ASD......................................... 10

Dramatik Yazarlık-

Dramaturgi ASD......................................... 10

Müzik Bilimleri Bölümü....................................... (25)

Müzik Bilimleri ASD.................................... 15

Müzik Teknolojisi ASD................................ 10

III. GRUP

(FİLM TASARIMI ve FOTOĞRAF)

Film Tasarımı Bölümü........................................ (40)

Film Tasarım ve Yazarlık ASD.................. 10

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi ASD....... 10

Film Tasarım ve Yönetmenliği ASD ......... 10

Canlandırma Filmi Tasarım ve

Yönetimi ASD............................................ 10

Fotoğraf Bölümü................................................. (15)

ÖN KAYIT KOŞULLARI:

1. Ön kayıt yaptırabilmek için 2009 ÖSS puan türlerinin herhangi birinden en az 165 puan almak gerekmektedir. Liselerin, meslek liselerinin ve güzel sanatlar liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar, aynı alandaki eğitim programına başvurdukları taktirde 2009 ÖSS puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan almaları yeterlidir.

2. Adaylar, belirtilen 3 sınav grubundan yalnızca bir tanesinde yer alan bölüm, anasanat ve anabilim dallarından en fazla 5’ine ön kayıt yaptırabilirler. Adayların bu sınav seçeneklerini başvuru dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.

3. Ön kayıt formunda yapılan tercihler, form, öğrenci işleri birimine teslim edildikten sonra değiştirilemez.

4. Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmek için adayın, ilan edilen süre içinde ön kayıt işlemlerini tamamlamış olması zorunludur.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe ve başvuru formu (Fakülteden verilecektir)

2. 2009 ÖSS Puan kartının aslı ve fotokopisi

3. 4,5x6 cm ebadında kılık kıyafet yönetmeliğine uygun, son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf

4. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

5. Kayıt ücreti: 150.000 TL’nin yatırıldığını gösteren dekont.

6. (Vakıflar Bankası Bolçova Şubesi D.E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Döner Sermaye 00158007292321034 nolu hesaba yatırılacaktır)

SINAVDA GEREKLİ MALZEME VE BELGELER

1. Kurşun kalem, silgi ve kalemtraş

2. Sınava Giriş Belgesi (Ön Kayıt aşamasında Fakülteden verilecektir)

3. Kimlik (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet ya da Pasaport)

4. II. Aşama sınavlarında gerekli malzemeler I. Aşama sınavında duyurulacaktır.

SINAV TAKVİMİ

1. GRUP (SANAT-TASARIM GRUPLARI)

2. GRUP (MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ)

2. GRUP (OYUNCULUK A.S.D.)

2. GRUP (DRAMATİK YAZARLIK A.S.D.)

3. GRUP ( FİLM TASARIMI BÖLÜMÜ )

3. GRUP ( FOTOĞRAF BÖLÜMÜ )

DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLANI

1. I. Aşama sınavlarında tam not 100 (yüz) üzerinden 50 (elli) ve üzeri puan alan adaylar II. Aşama Sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. Sonuçlar başarılı ve başarısız olarak ilan edilir.

2. II. Aşama sınavlarının her biri tam not 100 (yüz) üzerinden değerlendirilir. Alınan tüm puanların sınavların ağırlığına göre ortalaması alınır. II. Aşama Sınavlarının ardından Kesin Kayıt için sonuçlar, OÖBP (Orta Öğretim Başarı Puanı) eklenerek başarı sırasına göre dekanlık tarafından ilan edilir.

Sınavı kazanan asil adayların kesin kayıtları, 31 Ağustos ve 1 Eylül 2009 tarihlerindedir. Asil listelerde bölümlerin kontenjanı kadar aday ilan edilir. Kontenjan açığı olduğu takdirde Yenilenen Liste Kayıtları 02 – 18 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılır. Adayların Yenilenen Liste Kayıtlarını her gün takip etmeleri gerekmektedir. Kayıt sırası geldiği halde ilan edilen günde kayıt yaptırmayan aday, ilgili bölüme kayıt hakkını kaybeder.

Program kontenjanlarının ilan edildiği listelerde eşit puan almış görünen adayların yerleştirilmesinde;

1. Bir başka Yükseköğretim Kurumu’nda kayıtlı olmayan;

2. Yaşı küçük olan adaya öncelik tanınır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Mezun oldukları okuldan aldıkları diploma ya da geçici mezuniyet belgesi

2. ÖSS Sonuç Kartının aslı

3. Nüfus cüzdanının tasdikli örneği

4. İkametgâh belgesi

5. Askerlik çağına gelmiş veya daha ileri yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir fakülte ya da yüksek okula kayıt olmasında askerlik açısından bir sakınca olmadığına dair belge

6. Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş 4.5x6 cm. ebadında 12 adet vesikalık fotoğraf

7. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı kanunla değişik. 46.maddesi uyarınca ödenmesi gereken öğrenim harcının 1. taksidinin yatırıldığına dair makbuz,

ile Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu’na başvuracaklardır. Posta ile kayıt yapılamaz.

SINAV KURALLARI

1. Adaylar başvurdukları programlar için belirlenmiş olan sınav aşamalarının tümüne ilan edilen tarih ve yerde girmek zorundadır. Sınav aşamalarından herhangi birine girmeyen aday değerlendirme dışı bırakılır.

2. Adaylar, yetenek sınavları esnasında kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadırlar.

3. Sınav kağıdında sınavda sorulan soru dışında yapılan her türlü yazı, işaret, çizim vb. olması durumunda, adayın sınavı geçersiz sayılır.

4. Adaylar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, cep bilgisayarı, ses kaydedici ya da naklediciler, MP3-CD çalar, saat fonksiyonu dışında işlevi bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan tüm elektronik cihazlarla, silah ve silah benzeri objelerle sınava giremezler.

5. Sınavda konuşmak, silgi, kalemtıraş alış-verişi yapmak, yer değiştirmek, sigara içmek, kulaklıkla herhangi bir şey dinlemek, dikkat çekici bir şekilde bir şeyler yiyip içmek, olumsuz hareket ve davranışlarda bulunmak yasaktır.

6. Sınav sırasında sınav kurallarına ve görevlilerin uyarılarına uymayan adayların aday kartları alınarak sınav salonundan çıkarılırlar. Bu durumdaki bir aday tüm sınav hakkını kaybetmiş sayılır.

7. Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum tespit edildiğinde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında kanuni işlem yapılması yoluna gidilir.

8. Başvuru yapan adaylar, yukarıdaki yazılı koşulları kabul etmiş sayılırlar.



|

Read Users' Comments ( 0 )

Telif Hakkı

Creative Commons License
Elektronik Musiki by is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.
Based on a work at elektronikmusiki.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://elektronikmusiki.blogspot.com/.